web

 

   
 twZie ons op Instragram!Volg ons op Facebook!

Nieuwsbrief

Wil je ook altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen bij ZieZOO? Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief!

Online doneren

Je kunt snel en makkelijk onze dieren helpen door online te doneren.

doneer

Jij bent hier:

Educatieve ZOO

De educatieve functie van Dierenpark Zie-ZOO is erg belangrijk en gaat veel verder dan alleen maar het tentoonstellen van de verschillende diersoorten. Het park wil een verhaal vertellen met als “rode draad” het centrale thema: 7 werelddelen met de daarbij behorende biodiversiteit. Bij de dieren van het park wordt op verschillende manieren informatie getoond over hun ecologische en biologische context.

De educatieve afdeling kent verschillende projecten:

  • Stages

Zie-ZOO is al langere tijd een erkend stage- en leerbedrijf voor diverse opleidingen. Zie-ZOO heeft inmiddels een samenwerking met verschillende scholen in de regio.

  • Bezoekerseducatie

Dankzij dit project kan het publiek op een ongedwongen en interactieve manier kennis vergaren over allerlei aspecten van de flora en fauna: “7 werelddelen in 1 park”.
Het project krijgt op verschillende manieren vorm waarbij zoveel mogelijk de stagiares worden betrokken.

  • ZOO in de school

Via het project “ZOO in de school” wordt het dierenpark letterlijk in de klas gebracht.

Eén van onze dierverzorgers eventueel begeleid door een stagiaire van de opleiding ‘dierverzorging’ geven geven dan een les binnen basisscholen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van educatiematerialen uit het park. Indien mogelijk en verantwoord wordt ook een dier meegenomen de klas in. 

. Prijzen op afspraak. Voor meer info kunt u mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • School in de ZOO

Dierenpark Zie-ZOO heeft specifieke aandacht voor schoolgaande kinderen. Een rondleiding voor groepen is aan te vragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Doe de Voetafdruk test!

wwf

Iedereen gebruikt een stukje
aarde. Hoe groot is jouw stukje?

Doe de WWF voetafdruk test!

Praktijkopdracht

Stagiaires Femke en Kirsten (Helicon Nijmegen en Velp) deden een praktijkopdracht: het maken van een 'verrijking' voor de Tayra's. Ze maakten daarvan dit filmpje.