web

 

   
 twZie ons op Instragram!Volg ons op Facebook!

Autismebegeleiding.nl

Logo RAC-C1-fc
Autismebegeleiding.nl is
gespecialiseerd in hulpverlening
aan mensen met autisme

Jij bent hier:

Eerste ZorgZOO van Nederland!

Het begrip ZorgZOO is nieuw

De ZorgZOO is gespecialiseerd in het bieden van zorg aan mensen met autisme.  Autisme is een handicap, als gevolg hiervan vragen mensen om specifieke oplossingen voor hun specifieke problemen.

De relatie tussen autisme en dieren is al langer bekend. Mensen met een autisme spectrum stoornis kunnen een bijzondere band hebben met dieren. Zo wordt er al langer therapeutisch gebruik gemaakt van

  • honden (autismehond of therapiehond)
  • dolfijnen (dolfijntherapie)
  • paarden (equitherapie)
  624px-Temple Grandin at TED


Er zijn ook mensen met autisme die van het omgaan met dieren hun beroep hebben gemaakt. De Amerikaanse autistische vrouw Temple Grandin is wel het bekendste voorbeeld: zij is hoogleraar ‘Animal Science’ aan de universiteit van Colorado.
 Temple Grandin, Amerikaanse
vrouw met autisme én hoogleraar Animal Science

Samenwerking

Dierenpark Zie-ZOO is onder de naam “ZorgZOO” een samenwerking aangegaan met een in autisme gespecialiseerde zorginstelling bestaande uit vier onderdelen

Binnen het centrum werken in autisme gespecialiseerde professionals zoals: psychiaters, orthopedagogen, GZ-psychologen, ontwikkelingspsychologen, onderwijskundigen, ambulant begeleiders, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen en jobcoaches.

De organisatie heeft een HKZ keurmerk (ISO 9001), en is een erkende praktijkinstelling voor de opleiding tot GZ-psycholoog. Via deze samenwerking kan professionele zorg worden geboden; individueel of groepsgewijs.

Hierbij kunnen arbeidsvaardigheden worden getraind of dagbesteding worden geboden aan cliënten die geen loonvormende arbeid kunnen verrichten.