Algemene informatie

Deze dwerguil komt vooral voor in het zuiden van Arizona en Texas, in Mexico en Centraal America en natuurlijk in Zuid Amerika. Er bestaan wel 12 ondersoorten. De vogels zijn vooral in de schemering actief, maar vaak jagen ze ook overdag. Ze leven van allerlei kleine diertjes, zoals insecten en hagedissen.  Hun gezichtsvermogen is veel beter dan dat van de mens, er wordt geschat wel 100x beter! Ze worden tot 15 cm groot en wegen tot 80 gram.

 

 

 

 

Braziliaanse dwerguil

ferruginous pygmy owl
Glaucidium brasilianum

Groot is-ie niet...

Adopteer een eigen Braziliaanse dwerguil!

Wil je je eigen dwerguiltje adopteren?
DAT KAN!

Adopteren

Wist je dat?

  • De mannetjes en vrouwtjes erg op elkaar lijken
  • Maar het toch echt de vrouwtjes zijn die eieren leggen
  • De broedtijd tot 30 dagen is