Algemene informatie

De Corsacvos is een zoogdier uit de familie van de hondachtigen (Canidae). De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd door Linnaeus in 1768.

De steppevos leeft ten oosten van de rivier de Wolga in een breed gebied van Centraal-Azië, met inbegrip van Turkestan, Afghanistan, Mongolië, Tibet, Transbaikal en het noorden van Mantsjoerije. Hij leeft op de steppen en in half-woestijnen. Agrarische gebieden, bergen, bossen en gebieden met dichte vegetatie worden vermeden. Hij neemt vaak holen in gebruik die door andere dieren zijn gegraven.

De steppevos is iets kleiner dan de rode vos terwijl de poten en de oren groter zijn. De kleur is overwegend grijs tot roodachtig grijs met een zilveren ondertoon op de bovenkant, terwijl de onderkant wit is met een gele ondertoon. De kin is wit en de vacht is dik en zacht. De grote, puntige oren zijn breed aan de basis. De kop-romplengte bedraagt 50-60 cm terwijl de staart 25-35 cm lang is. Het dier weegt 2.5-3 kg. Hij heeft kleine tanden.

Corsac Vos

Corsac Fox
Vulpes corsac

Een vosje uit Azië...

Adopteer een eigen Corsac Vos!

Wil je je eigen Steppevos adopteren?
DAT KAN!

Adopteren

Wist je dat?

  • Dit dier ook wel steppevos wordt genoemd
  • Zijn grote oren heel handig zijn bij het jagen
  • Hij maar weinig water nodig heeft om te overleven