Algemene informatie

Zijn natuurlijke leefgebied is uiteraard Siberië, waar hij woont in de diepere delen van grote rivieren. Zijn voedsel bestaat uit bodemdiertjes zoals insectenlarven, wormen en kreeftachtigen. Het kweken en de verkoop van Siberische steur in vijvercentra heeft geleid tot incidentele uitzettingen in Nederland. De Siberische steur is in Nederland dus een exoot in rivieren maar hij wordt slechts incidenteel wordt aangetroffen. In de natuur zijn mannetjes van 9 tot 15 jaar volwassen, vrouwtjes na 16 tot 20 jaar. De Siberische steur staat op de IUCN Red List of Threatened Species, als “vulnerable”.

Siberische steur

Siberian sturgeon
Acipenser baerii

Waar zal die nou voorkomen?

Adopteer een eigen Siberische steur!

Wil je je eigen Siberische steur adopteren?
DAT KAN!

Adopteren

Wist je dat?

  • Hij in zowel zout als zoet water kan leven
  • Hij in het wild zeldzaam is
  • Hij tot 200 kilo zwaar kan worden