Algemene informatie

De Incastern is een zeevogel en familie van de meeuw. Hij is een opvallende verschijning met zijn donkergrijze verenkleed, vuurrode poten met zwemvliezen, opvallende rode snavel en witte ‘versiering’ onder de ogen. Bij Dierenpark Zie-ZOO zijn het nog jonge vogels en de jonge dieren lijken niet op de ouders; ze hebben nog geen rode snavel en poten, en hun vleugels zijn getekend. Het verenkleed van beide geslachten is gelijk. De lichaamslengte bedraagt 39 tot 42 en het gewicht 175 tot 200 gram.

De incastern komt voor aan de westkust van Zuid-Amerika. Deze zeer actieve vogel leeft in groepen. Hij jaagt actief op vissen, vooral ansjovissen, die dicht onder het wateroppervlak zwemmen, die hij al duikend uit het water haalt. Ook zwermen ze dikwijls boven etende zeeleeuwen en walvissen, om de restjes van hun maaltijden op te duiken. Hij broedt op een beschutte plek op de rotsen langs de kust.

 

En zo zien volwassen Incasternen eruit:

 

Incastern

Inca tern
Larosterna inca

Is het een meeuw?

Adopteer een eigen Incastern!

Wil je je eigen Incastern adopteren?
DAT KAN!

Adopteren

Wist je dat?

  • Er in het wild ongeveer 150.000 leven
  • De incastern op de IUCN lijst staat als "gevoelig"
  • De visserij op anjovis een belangrijke reden is voor de afname in het wild