De geschiedenis

Stichting Zie-Zoö is een niet-commerciële (ANBI) stichting die in het jaar 2000 is opgericht door Eeg en Marion Manders. In de periode 2000-2011 kon de stichting zich uitbreiden. Sinds 2011 is Stichting Zie-Zoö gaan samenwerken met het Regionaal Autisme Centrum. Gezamenlijk werd vervolgens Dierenpark ZiE-ZOO, de eerste zorgdierentuin van Nederland, opgericht. Inmiddels is de zorgdierentuin steeds professioneler geworden en is Stichting Zie-Zoö zich meer gaan richten op educatie en conservatie projecten.

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

Stichting Zie-Zoö is een zgn. ANBI-stichting. De stichting maakt onderdeel uit van het samenwerkingsverband met Dierenpark ZiE-ZOO en het Regionaal Autisme Centrum. De drie organisaties samen vormen samen het dierenpark aan de Zeelandsedijk 14B te Volkel.

De enthousiaste vrijwilligers van Stichting Zie-Zoö werken mee met alle werkzaamheden binnen het dierenpark. De doelstellingen van de stichting zijn: opwekken van interesse, bezorgdheid en steun voor de dieren- en plantenwereld door middel van voorlichting en educatie. Het fokken van dieren voor een gezond dierenbestand en voor herintroductie in het wild door middel van uitzettingsprogramma’s. En het in stand houden van zeldzame rassen en plantensoorten.

Online doneren

Je kunt snel en makkelijk onze dieren helpen door online te doneren.

Doneren