Hoe groot is jouw stukje aarde?

De aarde produceert alles wat we nodig hebben om in onze voedsel-, energie- en andere levensbehoeften te voorzien. Voor de productie en afvalverwerking hiervan is ruimte nodig. De Ecologische Voetafdruk geeft inzicht in de hoeveelheid land (mondiale hectares) die jaarlijks nodig is voor onze consumptie. De grootte van je voetafdruk hangt dus af van je leefgewoonten.

Leven op te grote voet
Per mens is op basis van een eerlijke verdeling 1,8 mondiale hectare beschikbaar. Wereldwijd gebruiken we nu per mens 2,7. Een gemiddelde Nederlander gebruikt zelfs 6,3 hectare! Op dit moment hebben we anderhalve aarde nodig om te produceren wat we in één jaar gebruiken. We vragen dus meer van de aarde dan ze kan bieden. Hierdoor komen ook de natuur en soortenrijkdom onder druk te staan en erven volgende generaties een aarde die steeds minder leefbaar wordt.

Deze voetafdruktest brengt in kaart welke impact jouw persoonlijke levensstijl heeft op onze aarde. Aan het eind van de test krijg je tips om je voetafdruk te verkleinen. Ook kun je jouw resultaten vergelijken met anderen, ze delen via Facebook en vrienden uitnodigen de test te doen. Samen geven we de aarde door. Klik HIER voor de test.

Online doneren

Je kunt snel en makkelijk onze dieren helpen door online te doneren.

Doneren