Steun je ook Zie-Zoölogisch ?

08 november 2021

Dierenpark Zie-ZOO werkt mee aan diverse conservatie projecten, fok- en kweekprogramma’s. Vanuit onze ANBI stichting, Stichting Zie-Zoö, worden via project Zie-Zoölogisch een aantal projecten ondersteund.

Meer weten? Klik op onderstaande afbeelding.

NIEUW: JE EIGEN BANKJE !

07 oktober 2021

Beste mensen

Dierenpark Zie-ZOO gaat beginnen met een nieuw sponsoring programma. De afgelopen jaren is er een wildgroei ontstaan van allerlei reclameborden in het park en dat willen we gaan upgraden.

De eerste stap is een sponsoringplan voor de bankjes. Je kunt nu je eigen bankje in het park sponsoren. Er komt dan een bordje met een tekst naar keuze op het bankje waardoor “jouw” bankje volledig gepersonaliseerd wordt. Per bank is er maar één sponsor mogelijk dus wacht niet te lang. Voor de duidelijkheid: je “eigen” bankje blijft natuurlijk gewoon in het park staan en bezoekers kunnen gewoon erop zitten. Maar het bankje heeft dan wel JOUW naam erop! En zeg nou zelf, hoe kan je nou beter genieten van het park dan zittend op je eigen bankje! Het is trouwens ook een goede gelegenheid om ter herinnering aan een dierbare een herinneringsbankje te laten maken. De keuze is aan jou. Het sponsoren van een bankje kost 1-malig 500 euro, daarmee is het voor altijd* “jouw” bankje in het park.

TIP: dit is ook een top idee voor een cadeau voor iemand die al alles heeft…

Kijk even op bij “adopties” op de website van onze ANBI stichting, Stichting Zie-Zoö voor meer info.

En let op: er is maar een beperkt aantal bankjes beschikbaar!

*bankje is dan gesponsord voor de levensduur van het bankje.

Nieuwsbrief is weer verschenen

04 oktober 2021

ONZE NIEUWE NIEUWSBRIEF IS VERSCHENEN !!!

Trouwens, je kunt onze nieuwsbrieven ook online lezen.

Gewoon door even op dit plaatje te klikken:

Auti-Doe-Dag bij Dierenpark Zie-ZOO

12 september 2021

Wat: Auti-Doe-Dag

Wie: Nederlandse Vereniging voor Autisme, in samenwerking met Dierenpark Zie-ZOO en het Regionaal Autisme Centrum

Waar: Dierenpark Zie-ZOO, Zeelandsedijk 14 B, Volkel

Wanneer: zaterdag 18 september

Hoe: koop hier online je kaartje:

In 2020 was er voor het eerst een Auti-Doe-Dag in Zie-Zoo. Dit was zó’n succes, dat we in 2021 een tweede dag organiseren, op zaterdag 18 september van 10.00 tot 17.30 uur. Kom een dagje prikkelarm genieten! Voor de kinderen is er een speurtocht door het park. Verspreid over het park staan enkele informatiestands.

Kaarten kosten € 10,50 per persoon en parkeren is gratis. Zie-Zoo is gevestigd aan de Zeelandsedijk 14 B, 5408SM Volkel (naast de luchtmachtbasis).

Meer info?

Geboortes

10 juli 2021

In Dierenpark Zie-ZOO worden met grote regelmaat jonge dieren geboren. Zoveel zelfs dat we ze niet allemaal op de website kunnen vermelden. Deze keer willen we twee geboortes toch even uitlichten: de jonge Zebramangoesten en de onlangs geboren Dik Dik.

Onze verzorgers hebben de jonge Dik Dik Moby genoemd…

Josien de Vries, bedankt voor de foto’s!.

Dolores…

10 juli 2021

Sinds kort hebben we een tweede Reuzenmiereneter. Ze heet Dolores en komt vanuit Zoo Dortmund.

Wilde Reuzenmiereneters leven in Zuid Amerika, daar wordt hun bestaan bedreigd door verlies van het leefgebied. De Reuzenmiereneter is dan ook beschermd via het CITES verdrag.

In dierentuinen worden ze beschermd via het EEP fokprogramma. Het fokprogramma van de Reuzenmiereneter wordt gecoördineerd in de dierentuin van Dortmund.

Interessant weetje: Dolores is de zus van onze Reuzenmiereneter Alice.

Meer weten? 

Nieuwe hoofdgebouw officieel geopend

26 juni 2021

Op 26 juni 2021 is het nieuwe hoofdgebouw van Dierenpark Zie-ZOO officieel geopend door de heer Henk Hellegers, burgemeester van Uden. Voor de persberichten klik op een van de onderstaande foto’s:

Komen jullie weer?

16 mei 2021

We hebben jullie gemist hoor!

Kom je ons weer snel bezoeken zodat we weer mensen kunnen kijken?

Kijk ook even op het nieuwsbericht van Dtv door te klikken op de afbeelding.

Voliere 2021 The Making Of…

16 mei 2021

De nieuwe volière direct na de ingang is mei 2021 afgemaakt. In dit verblijf komen o.a. flamingo’s en lepelaars. Wil je zien hoe het is gebouwd? Bekijk dan de video.

(met dank aan Mari van de Sangen)

 

De ooievaar is langs geweest

09 mei 2021

Dierenpark Zie-ZOO was dan wel gesloten voor het publiek maar dat heeft de ooievaar niet tegengehouden. Ze is langsgekomen om pasgeboren dieren te bezorgen. Kom je op kraambezoek zodra dat weer kan?