SAMENWERKING MET CIRCULAIR KLEDINGBEDRIJF

05 oktober 2022

Dierenpark ZiE-ZOO maakt zich sterk voor behoud van de natuur en daarom is recycling enorm belangrijk.

We zijn dan ook heel blij met de nieuwe samenwerking met Again and Again Fashion. Want de mode-industrie is enorm vervuilend. Het Nederlandse bedrijf Again and Again Fashion is innovatief op dat vlak en doet heel veel aan recycling, zoals de naam al zegt.

Op dierendag hebben we het eerste product uit onze nieuwe kinderkledinglijn in samenwerking met @againandagainfashion gelanceerd. Als eerste is de nevelpanter aan de beurt.

Elke 3 weken lanceren wij een nieuw kinderproduct, met daarop één van de dieren uit het park. Bij deze kleding komt een leuke video met daarin alle ins en outs over de dieren + een 50% kortingskaart op een kinderticket voor Dierenpark ZiE-ZOO!

De kleding is te vinden op www.againandagainfashion.com/kids en vanaf 11 oktober in onze winkel in het park.

SPAAR ZE ALLEMAAL !

#duurzaam #circulair #dierendag #collab #kinderkleding

NIEUWSBRIEF

25 september 2022

De nieuwe nieuwsbrief is weer verschenen! In deze uitgave o.a. het volgende:

  • Verslag over de avondopenstelling
  • Alles over de Humboldt pinguïn
  • Wat doet Dierenpark Zie-ZOO nou met kleding?
  • Het Zie-ZOO talent van deze uitgave
  • Gieren ….

Lees het laatste nieuws hier.

Wilde kamelen

16 augustus 2022

HELP, een wilde kameel!

Aan Dierenpark ZiE-ZOO is onze stichting verbonden, de Stichting Zie-ZOO. Vanuit de stichting zijn een aantal medewerkers actief met fondsenwerving. Daarvoor

is de werkgroep Zie-Zoölogisch binnen de stichting opgericht. Een aantal goede doelen worden ondersteund en één daarvan is de Wild Camel Protection Foundation (WCPF).

De WCPF heeft onlangs een voorlichtingsboekje geschreven, bedoeld voor de kinderen in Mongolië. Dit boekje is dankzij de steun van Dierenpark ZiE-ZOO nu vertaald in het Mongools.

Wil je het complete boekje (proberen te) lezen? klik dan hier:  Wild Camel Book 1_2022

Voor meer informatie over de projecten die vanuit Stichting Zie-ZOO worden gesteund: klik hier.

 

AVONDOPENSTELLING

10 augustus 2022

Vrijdag 26 augustus blijft het park tot 21.00 uur open!  En er worden ook verschillende activiteiten georganiseerd.

Het thema van de avondopenstelling is ‘natuurbescherming’, en dus zal er veel aandacht worden besteed aan de verschillende natuurbehoudsprojecten die gesteund worden door de werkgroep Zie-Zoölogisch. Zo helpt de werkgroep onder andere mee aan onderzoek naar de in Nederland met uitsterven bedreigde zomertortel, wordt er geld opgehaald voor de bescherming van de laatste wilde kamelen, en wordt er een project gesteund om de zeldzame Vietnamese krokodilstaarthagedis voor uitsterven te behoeden. Tijdens de avondopenstelling zal er een centraal informatiepunt zijn bij het nog in aanbouw zijnde berggebied in het dierenpark. Hier kunnen alle vragen over de werkgroep en haar natuurbehoudsdoelen gesteld worden! Naast het centrale informatiepunt zal er ook een kraampje aanwezig zijn met producten die gemaakt zijn door de Zie-ZOO Crew, onderdeel van het zorg-zoo concept. Ten slotte zullen er gedurende de avond ook verschillende voerpresentaties plaatsvinden.

De voerpresentaties zullen plaatsvinden op de volgende tijdstippen:

18:30 bij de Reuzenmiereneter

19:00 bij de Witruggieren

20:00 bij de Kamelen

20:30 bij de Rode honden

Wil je dit graag meemaken? Kom dan vrijdagavond 26 august naar Dierenpark Zie-ZOO. Het is natuurlijk ook mogelijk om overdag al naar het park te komen en dan tot ’s avonds te blijven. De keuken in de horeca zal ook langer open zijn. Wel interesse in de avondopenstelling, maar geen zin om de activiteiten bij te wonen? Dat is geen probleem, het park zal namelijk gewoon open zijn, en deelname aan de activiteiten is geheel vrijblijvend. Maar het is natuurlijk wel dé kans om meer te weten te komen over een paar van de meest bedreigde dierensoorten in Zie-ZOO!

National Geographic bij Dierenpark Zie-ZOO

26 juni 2022

In zijn zoektocht om de dieren van de wereld te documenteren bracht National Geographic Explorer en fotograaf Joel Sartore onlangs een bezoek aan Dierenpark Zie-ZOO. Sartore is de grondlegger van de National Geographic Photo Ark, een baanbrekende poging om soorten te documenteren voordat ze verdwijnen – en om mensen zover te krijgen dat ze erom geven zolang er nog tijd is. Wanneer voltooid, zal de Photo Ark een van de meest uitgebreide collecties over de biodiversiteit ter wereld zijn.

Dierenpark Zie-ZOO mag verschillende zeldzame soorten huisvesten die maar in enkele andere dierentuinen te bewonderen zijn. Het was om deze reden dat Dierenpark Zie-ZOO Sartore had uitgenodigd voor een bezoek om de Photo Ark uit te kunnen breiden tijdens zijn tour door Europa. Voorbereidingen werden getroffen en de eerste bijzondere soort die voor zijn lens model mocht staan was de Laagland Viscacha.

In een draagbare portretstudio werden door een opening, die net groot genoeg was voor de lens, de foto’s en video’s gemaakt voor de Photo Ark. In totaal zijn er tijdens dit bezoek vier soorten opgenomen in de Photo Ark. Onze Viscacha en drie andere soorten, waarvan er één tijdens zijn bezoek toevallig werd gevonden in het park. Het kan nog even duren voordat al de foto’s die zijn genomen te bewonderen zijn op de website, maar dat wat wij hebben gezien is veelbelovend. Hoewel Sartore in 2006 is begonnen aan zijn missie om de beelden vast te leggen van elke bedreigde soort op onze planeet voordat ze verdwijnen, is tijd altijd de beperkende factor. Met al meer dan 12 duizend soorten gefotografeerd te hebben in dierentuinen en opvangcentra over de hele wereld is de lijst nog lang niet klaar. Er wordt daarom nu gekeken naar een nieuw moment om de soorten die tijdens dit bezoek niet zijn gelukt te fotograferen alsnog aan de Photo Ark toe te voegen.

Lees hier meer over de National Geographic Photo Ark.

Copyright Joel Sartore, National Geographic Photo Ark.
Een laagland viscacha, lagostomus maximus Dierenpark Zie-ZOO, 2022.

Zie-Zoölogisch

21 juni 2022

Wist je dat de aan Dierenpark Zie-Zoo verbonden Stichting Zie-Zoö diverse conservatie projecten ondersteunt? En dat een aantal vrijwilligers daarom actief is in het project Zie-Zoölogisch?

Voor meer info over deze projecten: klik hier.

In dit nieuwsbericht wordt de Lammergier en de Vulture Conservation Foundation (VCF) uitgelicht.

Klik op de foto.

11-12 juni 2022: ZiE-ZOO BioBlitz

29 april 2022

In het weekend van 11 en 12 juni organiseert Dierenpark ZiE-ZOO voor het eerst de ZiE-ZOO BioBlitz. Dit weekend zal in zijn geheel in het teken staan van de wilde biodiversiteit in het park. Twee dagen lang gaan we op zoek naar zoveel mogelijk soorten dieren, planten en andere organismen. En iedereen mag meehelpen!

Weet jij wat je ziet op de foto’s ?

 

LEES HIER MEER OVER DE BIOBLITZ

Dierenpraat youtube kanaal

25 januari 2022

Kennen jullie het Youtubekanaal Dierenpraat?

Er zijn inmiddels een aantal afleveringen gemaakt bij Dierenpark Zie-ZOO.

Je kunt ze ook hier zien:

Dik Dik Dik

23 januari 2022

De eerste geboorte van het jaar!

 

 

HELP… een wilde kameel !

09 december 2021

Wilde Bactrian kamelen (Camelus ferus), genetisch verschillend van de gedomesticeerde soorten die in dierentuinen worden gehouden, worden ernstig bedreigd. Er zijn nog maar ongeveer 1000 individuele wilde kamelen die in het wild leven. Daarom steunt Dierenpark Zie-ZOO via Ziezoölogisch (onderdeel van Stichting Zie-Zoö) de wilde kameel. Hoe? Door het financieel steunen van de

Wild Camel Protection Foundation (WCPF)

Het doel van de WCPF is het beschermen van de ernstig bedreigde wilde kameel en zijn leefgebied in de kwetsbare en unieke woestijnen in Noordwest-China en Zuidwest-Mongolië. Alleen het gebied is zo groot dat autoriteiten van de Gobi niet alles kunnen patrouilleren. Daarom is het bieden van educatie belangrijk, willen we de wilde kameel beschermen.

Als onderdeel van het project om de wilde kameel en zijn kwetsbare leefgebied te beschermen, heeft WCPF een educatieprogramma ontwikkeld. Dit programma omvat de voorbereiding van een serie meertalige educatieboeken voor schoolkinderen in China, Mongolië en wereldwijd. De serie heeft de volledige steun van zowel de Chinese als de Mongoolse autoriteiten, en wordt ook gebruikt in bewustmakingscampagnes in de lokale gemeenschappen van het Lop Nur Wild Camel National Nature Reserve.

Dierenpark Zie-ZOO erkent het belang die de rol van educatie speelt in de bescherming van bedreigde diersoorten. Om het educatieprogramma te ondersteunen doneren wij geld om drie succesvolle educatieboeken te kunnen publiceren. Met deze donatie kunnen de boeken die zijn bijgewerkt met nieuwe kaarten en plannen voor het Toli Bulag-Fokcentrum, worden vertaald van het Engels naar het Mongools. Voor volgend jaar hebben wij het WCPF toegezegd om ook de financiële kosten voor de lay-out van deze drie boeken te doneren. Hierna zijn de boeken klaar voor verspreiding aan onder andere Mongoolse schoolkinderen.

Wil je ook bijdragen aan onze inspanningen om bedreigde diersoorten te helpen? dat kan!

Doneren kan op IBAN NL09 RABO 0120 0871 54 t.n.v. Stichting Zie-Zoo, onder vermelding van Zie-Zoölogisch. Of gebruik de doneerknop op onze website.

Kijk voor alle projecten die wij ondersteunen ook even op de pagina van Zie-Zoölogisch

Bedankt voor je steun!

Meer weten over de wilde bactrian kameel: https://www.wildcamels.com/bactrian-camels/