Dierenpraat youtube kanaal

27 december 2021

Vandaag waren de makers van Dierenpraat, het Youtubekanaal, op bezoek bij Dierenpark Zie-ZOO.

Ze maakten een filmpje over de Reuzenmiereneter.

Je kunt het ook hier zien:

HELP… een wilde kameel !

09 december 2021

Wilde Bactrian kamelen (Camelus ferus), genetisch verschillend van de gedomesticeerde soorten die in dierentuinen worden gehouden, worden ernstig bedreigd. Er zijn nog maar ongeveer 1000 individuele wilde kamelen die in het wild leven. Daarom steunt Dierenpark Zie-ZOO via Ziezoölogisch (onderdeel van Stichting Zie-Zoö) de wilde kameel. Hoe? Door het financieel steunen van de

Wild Camel Protection Foundation (WCPF)

Het doel van de WCPF is het beschermen van de ernstig bedreigde wilde kameel en zijn leefgebied in de kwetsbare en unieke woestijnen in Noordwest-China en Zuidwest-Mongolië. Alleen het gebied is zo groot dat autoriteiten van de Gobi niet alles kunnen patrouilleren. Daarom is het bieden van educatie belangrijk, willen we de wilde kameel beschermen.

Als onderdeel van het project om de wilde kameel en zijn kwetsbare leefgebied te beschermen, heeft WCPF een educatieprogramma ontwikkeld. Dit programma omvat de voorbereiding van een serie meertalige educatieboeken voor schoolkinderen in China, Mongolië en wereldwijd. De serie heeft de volledige steun van zowel de Chinese als de Mongoolse autoriteiten, en wordt ook gebruikt in bewustmakingscampagnes in de lokale gemeenschappen van het Lop Nur Wild Camel National Nature Reserve.

Dierenpark Zie-ZOO erkent het belang die de rol van educatie speelt in de bescherming van bedreigde diersoorten. Om het educatieprogramma te ondersteunen doneren wij geld om drie succesvolle educatieboeken te kunnen publiceren. Met deze donatie kunnen de boeken die zijn bijgewerkt met nieuwe kaarten en plannen voor het Toli Bulag-Fokcentrum, worden vertaald van het Engels naar het Mongools. Voor volgend jaar hebben wij het WCPF toegezegd om ook de financiële kosten voor de lay-out van deze drie boeken te doneren. Hierna zijn de boeken klaar voor verspreiding aan onder andere Mongoolse schoolkinderen.

Wil je ook bijdragen aan onze inspanningen om bedreigde diersoorten te helpen? dat kan!

Doneren kan op IBAN NL09 RABO 0120 0871 54 t.n.v. Stichting Zie-Zoo, onder vermelding van Zie-Zoölogisch. Of gebruik de doneerknop op onze website.

Kijk voor alle projecten die wij ondersteunen ook even op de pagina van Zie-Zoölogisch

Bedankt voor je steun!

Meer weten over de wilde bactrian kameel: https://www.wildcamels.com/bactrian-camels/

Steun je ook Zie-Zoölogisch ?

08 november 2021

Dierenpark Zie-ZOO werkt mee aan diverse conservatie projecten, fok- en kweekprogramma’s. Vanuit onze ANBI stichting, Stichting Zie-Zoö, worden via project Zie-Zoölogisch een aantal projecten ondersteund.

Meer weten? Klik op onderstaande afbeelding.

NIEUW: JE EIGEN BANKJE !

07 oktober 2021

Beste mensen

Dierenpark Zie-ZOO gaat beginnen met een nieuw sponsoring programma. De afgelopen jaren is er een wildgroei ontstaan van allerlei reclameborden in het park en dat willen we gaan upgraden.

De eerste stap is een sponsoringplan voor de bankjes. Je kunt nu je eigen bankje in het park sponsoren. Er komt dan een bordje met een tekst naar keuze op het bankje waardoor “jouw” bankje volledig gepersonaliseerd wordt. Per bank is er maar één sponsor mogelijk dus wacht niet te lang. Voor de duidelijkheid: je “eigen” bankje blijft natuurlijk gewoon in het park staan en bezoekers kunnen gewoon erop zitten. Maar het bankje heeft dan wel JOUW naam erop! En zeg nou zelf, hoe kan je nou beter genieten van het park dan zittend op je eigen bankje! Het is trouwens ook een goede gelegenheid om ter herinnering aan een dierbare een herinneringsbankje te laten maken. De keuze is aan jou. Het sponsoren van een bankje kost 1-malig 500 euro, daarmee is het voor altijd* “jouw” bankje in het park.

TIP: dit is ook een top idee voor een cadeau voor iemand die al alles heeft…

Kijk even op bij “adopties” op de website van onze ANBI stichting, Stichting Zie-Zoö voor meer info.

En let op: er is maar een beperkt aantal bankjes beschikbaar!

*bankje is dan gesponsord voor de levensduur van het bankje.

Nieuwsbrief is weer verschenen

04 oktober 2021

ONZE NIEUWE NIEUWSBRIEF IS VERSCHENEN !!!

Trouwens, je kunt onze nieuwsbrieven ook online lezen.

Gewoon door even op dit plaatje te klikken:

Auti-Doe-Dag bij Dierenpark Zie-ZOO

12 september 2021

Wat: Auti-Doe-Dag

Wie: Nederlandse Vereniging voor Autisme, in samenwerking met Dierenpark Zie-ZOO en het Regionaal Autisme Centrum

Waar: Dierenpark Zie-ZOO, Zeelandsedijk 14 B, Volkel

Wanneer: zaterdag 18 september

Hoe: koop hier online je kaartje:

In 2020 was er voor het eerst een Auti-Doe-Dag in Zie-Zoo. Dit was zó’n succes, dat we in 2021 een tweede dag organiseren, op zaterdag 18 september van 10.00 tot 17.30 uur. Kom een dagje prikkelarm genieten! Voor de kinderen is er een speurtocht door het park. Verspreid over het park staan enkele informatiestands.

Kaarten kosten € 10,50 per persoon en parkeren is gratis. Zie-Zoo is gevestigd aan de Zeelandsedijk 14 B, 5408SM Volkel (naast de luchtmachtbasis).

Meer info?

Geboortes

10 juli 2021

In Dierenpark Zie-ZOO worden met grote regelmaat jonge dieren geboren. Zoveel zelfs dat we ze niet allemaal op de website kunnen vermelden. Deze keer willen we twee geboortes toch even uitlichten: de jonge Zebramangoesten en de onlangs geboren Dik Dik.

Onze verzorgers hebben de jonge Dik Dik Moby genoemd…

Josien de Vries, bedankt voor de foto’s!.

Dolores…

10 juli 2021

Sinds kort hebben we een tweede Reuzenmiereneter. Ze heet Dolores en komt vanuit Zoo Dortmund.

Wilde Reuzenmiereneters leven in Zuid Amerika, daar wordt hun bestaan bedreigd door verlies van het leefgebied. De Reuzenmiereneter is dan ook beschermd via het CITES verdrag.

In dierentuinen worden ze beschermd via het EEP fokprogramma. Het fokprogramma van de Reuzenmiereneter wordt gecoördineerd in de dierentuin van Dortmund.

Interessant weetje: Dolores is de zus van onze Reuzenmiereneter Alice.

Meer weten? 

Nieuwe hoofdgebouw officieel geopend

26 juni 2021

Op 26 juni 2021 is het nieuwe hoofdgebouw van Dierenpark Zie-ZOO officieel geopend door de heer Henk Hellegers, burgemeester van Uden. Voor de persberichten klik op een van de onderstaande foto’s:

Komen jullie weer?

16 mei 2021

We hebben jullie gemist hoor!

Kom je ons weer snel bezoeken zodat we weer mensen kunnen kijken?

Kijk ook even op het nieuwsbericht van Dtv door te klikken op de afbeelding.