11-12 juni 2022: ZiE-ZOO BioBlitz

29 april 2022

In het weekend van 11 en 12 juni organiseert Dierenpark ZiE-ZOO voor het eerst de ZiE-ZOO BioBlitz. Dit weekend zal in zijn geheel in het teken staan van de wilde biodiversiteit in het park. Twee dagen lang gaan we op zoek naar zoveel mogelijk soorten dieren, planten en andere organismen. En iedereen mag meehelpen!

Weet jij wat je ziet op de foto’s ?

 

LEES HIER MEER OVER DE BIOBLITZ

De nieuwe nieuwsbrief is er

01 april 2022

Er is weer een nieuwe nieuwsbrief verschenen!

Nieuwsgierig?

Nieuwsbrief ZiE-ZOO 09 Jan-Maart 2022

Dierenpraat youtube kanaal

25 januari 2022

Kennen jullie het Youtubekanaal Dierenpraat?

Er zijn inmiddels een aantal afleveringen gemaakt bij Dierenpark Zie-ZOO.

Je kunt ze ook hier zien:

Dik Dik Dik

23 januari 2022

De eerste geboorte van het jaar!

 

 

HELP… een wilde kameel !

09 december 2021

Wilde Bactrian kamelen (Camelus ferus), genetisch verschillend van de gedomesticeerde soorten die in dierentuinen worden gehouden, worden ernstig bedreigd. Er zijn nog maar ongeveer 1000 individuele wilde kamelen die in het wild leven. Daarom steunt Dierenpark Zie-ZOO via Ziezoölogisch (onderdeel van Stichting Zie-Zoö) de wilde kameel. Hoe? Door het financieel steunen van de

Wild Camel Protection Foundation (WCPF)

Het doel van de WCPF is het beschermen van de ernstig bedreigde wilde kameel en zijn leefgebied in de kwetsbare en unieke woestijnen in Noordwest-China en Zuidwest-Mongolië. Alleen het gebied is zo groot dat autoriteiten van de Gobi niet alles kunnen patrouilleren. Daarom is het bieden van educatie belangrijk, willen we de wilde kameel beschermen.

Als onderdeel van het project om de wilde kameel en zijn kwetsbare leefgebied te beschermen, heeft WCPF een educatieprogramma ontwikkeld. Dit programma omvat de voorbereiding van een serie meertalige educatieboeken voor schoolkinderen in China, Mongolië en wereldwijd. De serie heeft de volledige steun van zowel de Chinese als de Mongoolse autoriteiten, en wordt ook gebruikt in bewustmakingscampagnes in de lokale gemeenschappen van het Lop Nur Wild Camel National Nature Reserve.

Dierenpark Zie-ZOO erkent het belang die de rol van educatie speelt in de bescherming van bedreigde diersoorten. Om het educatieprogramma te ondersteunen doneren wij geld om drie succesvolle educatieboeken te kunnen publiceren. Met deze donatie kunnen de boeken die zijn bijgewerkt met nieuwe kaarten en plannen voor het Toli Bulag-Fokcentrum, worden vertaald van het Engels naar het Mongools. Voor volgend jaar hebben wij het WCPF toegezegd om ook de financiële kosten voor de lay-out van deze drie boeken te doneren. Hierna zijn de boeken klaar voor verspreiding aan onder andere Mongoolse schoolkinderen.

Wil je ook bijdragen aan onze inspanningen om bedreigde diersoorten te helpen? dat kan!

Doneren kan op IBAN NL09 RABO 0120 0871 54 t.n.v. Stichting Zie-Zoo, onder vermelding van Zie-Zoölogisch. Of gebruik de doneerknop op onze website.

Kijk voor alle projecten die wij ondersteunen ook even op de pagina van Zie-Zoölogisch

Bedankt voor je steun!

Meer weten over de wilde bactrian kameel: https://www.wildcamels.com/bactrian-camels/

Steun je ook Zie-Zoölogisch ?

08 november 2021

Dierenpark Zie-ZOO werkt mee aan diverse conservatie projecten, fok- en kweekprogramma’s. Vanuit onze ANBI stichting, Stichting Zie-Zoö, worden via project Zie-Zoölogisch een aantal projecten ondersteund.

Meer weten? Klik op onderstaande afbeelding.

NIEUW: JE EIGEN BANKJE !

07 oktober 2021

Beste mensen

Dierenpark Zie-ZOO gaat beginnen met een nieuw sponsoring programma. De afgelopen jaren is er een wildgroei ontstaan van allerlei reclameborden in het park en dat willen we gaan upgraden.

De eerste stap is een sponsoringplan voor de bankjes. Je kunt nu je eigen bankje in het park sponsoren. Er komt dan een bordje met een tekst naar keuze op het bankje waardoor “jouw” bankje volledig gepersonaliseerd wordt. Per bank is er maar één sponsor mogelijk dus wacht niet te lang. Voor de duidelijkheid: je “eigen” bankje blijft natuurlijk gewoon in het park staan en bezoekers kunnen gewoon erop zitten. Maar het bankje heeft dan wel JOUW naam erop! En zeg nou zelf, hoe kan je nou beter genieten van het park dan zittend op je eigen bankje! Het is trouwens ook een goede gelegenheid om ter herinnering aan een dierbare een herinneringsbankje te laten maken. De keuze is aan jou. Het sponsoren van een bankje kost 1-malig 500 euro, daarmee is het voor altijd* “jouw” bankje in het park.

TIP: dit is ook een top idee voor een cadeau voor iemand die al alles heeft…

Kijk even op bij “adopties” op de website van onze ANBI stichting, Stichting Zie-Zoö voor meer info.

En let op: er is maar een beperkt aantal bankjes beschikbaar!

*bankje is dan gesponsord voor de levensduur van het bankje.

Nieuwsbrief is weer verschenen

04 oktober 2021

ONZE NIEUWE NIEUWSBRIEF IS VERSCHENEN !!!

Trouwens, je kunt onze nieuwsbrieven ook online lezen.

Gewoon door even op dit plaatje te klikken:

Auti-Doe-Dag bij Dierenpark Zie-ZOO

12 september 2021

Wat: Auti-Doe-Dag

Wie: Nederlandse Vereniging voor Autisme, in samenwerking met Dierenpark Zie-ZOO en het Regionaal Autisme Centrum

Waar: Dierenpark Zie-ZOO, Zeelandsedijk 14 B, Volkel

Wanneer: zaterdag 18 september

Hoe: koop hier online je kaartje:

In 2020 was er voor het eerst een Auti-Doe-Dag in Zie-Zoo. Dit was zó’n succes, dat we in 2021 een tweede dag organiseren, op zaterdag 18 september van 10.00 tot 17.30 uur. Kom een dagje prikkelarm genieten! Voor de kinderen is er een speurtocht door het park. Verspreid over het park staan enkele informatiestands.

Kaarten kosten € 10,50 per persoon en parkeren is gratis. Zie-Zoo is gevestigd aan de Zeelandsedijk 14 B, 5408SM Volkel (naast de luchtmachtbasis).

Meer info?

Geboortes

10 juli 2021

In Dierenpark Zie-ZOO worden met grote regelmaat jonge dieren geboren. Zoveel zelfs dat we ze niet allemaal op de website kunnen vermelden. Deze keer willen we twee geboortes toch even uitlichten: de jonge Zebramangoesten en de onlangs geboren Dik Dik.

Onze verzorgers hebben de jonge Dik Dik Moby genoemd…

Josien de Vries, bedankt voor de foto’s!.