Algemene informatie

De rode hond is een hondachtige die voorkomt in Zuid-Azië en Zuidoost-Azië. Ze hebben een donkerrode tot bruingele vachtkleur en hebben een donkere straat met een lichte buik. Rode honden worden ongeveer 90 cm lang en 21 kg zwaar. In gevangenschap kunnen deze dieren ongeveer 16 jaar worden.

Rode honden hebben zich aan de meest verschillende leefgebieden aangepast; ze wonen in de tropische jungle van Maleisië, de bergwouden van India en zelfs in de koele steppes van Mongolië. Deze dieren zijn heel sociaal en leven meestal in een groep van 5 tot 12 dieren. Rode honden jagen vroeg in de ochtend. Dan gaat er een klein groepje honden van ongeveer 5 stuks op jacht. Ze achtervolgen hun prooi en proberen deze meestal in het water te drijven, waardoor de prooi moeilijker kan vluchten.

Het dieet van Aziatische rode honden bestaat uit middelgrote hoefdieren, kleine dieren, fruit en plantaardig voedsel zoals bladeren en grassen. Het is niet onbekend dat de rode hond ook grotere prooien uitkiest zoals een waterbuffel.

Onze Aziatische rode honden hebben in 2018 pups gekregen, zie video.

Rode hond

Asiatic wild dog
Cuon alpinus

Nog zeldzamer dan de tijger...

Adopteer een eigen Rode hond!

Wil je één of meerdere rode honden adopteren?
DAN IS DIT JE KANS.

Adopteren

Wist je dat?

  • De Aziatische rode hond een bedreigde diersoort is?
  • Aziatische rode honden in tegenstelling tot wolven en honden niet blaffen of huilen?
  • Deze dieren erom bekend staan dat ze vaker tijgers, luipaarden en beren aanvallen?