Algemene informatie

Sarus kraanvogels zijn de grootste vliegende vogels met een maximale stahoogte van 1,8 meter. De spanwijdte kan maximaal 2,5 meter bedragen en ze wegen 5 tot 12 kilo.

Het verenkleed is lichtgrijze van kleur met donkergrijze plekken aan de uiteinden van de vleugels. Het meest opvallende kenmerk is de helderrode kleur van de kop en de bovenkant van de hals.

Sarus kraanvolgels leven in het noorden van India, Zuidoost-Azië en delen van Noord-Australië. Ze komen het meest voor in het noorden van India op de Ganges vlakte en in het oosten van de deelstaat Rajasthan in het noordwesten van India.

Sarus kraanvogel

Sarus Crane
Grus antigone

De grootste vliegende vogel...

Adopteer een eigen Sarus kraanvogel!

Wil je je eigen Saruskraanvogel adopteren?
DAT KAN !

Adopteren

Wist je dat?

  • Deze vogel tot 1,80 meter hoog kan worden
  • Ze vooral fourageren op draslanden maar soms ook in natte rijsvelden
  • Ze tijdens de balts dansen om indruk te maken