Algemene informatie

De Humboldt pinguïn is een Zuid Amerikaanse pinguïn, die voorkomt langs de kust van Chili en Peru. Hij is vernoemd naar Alexander van Humboldt, de Duitse ontdekkingsreiziger. Door de IUCN is de Humboldt als kwetsbaar geclassificeerd. Hun aantallen in het wild nemen af, geschat wordt dat er nog ongeveer 32.000 in het wild leven.

De vogel is in hoofdzaak grijszwart met een zilverwitte buikzijde, een zwarte band over de borst en een witte wenkbrauwstreep. Rond de snavelbasis heeft het dier een roze partij. Eens per jaar ruien ze, waarbij het oude verenkleed verdrongen wordt door een glanzend nieuw verenpak. De poten zijn zwart. De lichaamshoogte bedraagt 56 tot 66 cm en het gewicht 4 tot 5 kg.

In gevangenschap is wel eens waargenomen dat twee mannelijke pinguïns een ei van een vrouwelijke pinguïn uitbroeden en ook het jong grootbrengen. Een kind met twee vaders komt dus ook bij pinguïns voor…

Humboldt pinguïn

Humboldt penguin
Spheniscus humboldti

Nee, woont niet op de Zuidpool

Adopteer een eigen Humboldt pinguïn!

Wil je je eigen pinguïn adopteren?
DAT KAN !

Adopteren

Wist je dat?

  • Ze meestal 2 eieren leggen
  • De broedtijd 32 dagen is
  • Lang niet alle pinguïnsoorten in de Zuidpool wonen